هاست چیست ؟

هاست چیست ؟ سوالی که اغلب افراد از ما می پرسند . هاست ( host ) یکی از اجزاء اصلی شبکه اینترنت می باشد. هاست یا همان میزبانی وب به معنای فضای نگهداری اطلاعات موردنیاز در شبکه اینترنت جهت دسترسی عموم کابران اینترنت به این اطلاعات است.

اجزاء شبکه اینترنت
در یک نگاه می توان ، شبکه جهانی اینترنت را به دو بخش کلی تقسیم نمود. نخست، خدمات دامنه و سپس خدمات هاست که در ادامه برای درک بهتر هرکدام را جداگانه معرفی می نمائیم.

دامنه ( Domain ) :
دامنه در واقع همان آدرس اینترنتی وب سایت های مختلفی است که شما در مرورگر اینترنتی خود وارد می نمائید و به کمک آن به صفحه اینترنتی مورد نظر هدایت می شوید، در بیان عامیانه دامنه به همان آدرس پستی منزل شما مشابه هست که برای رسیدن به مقصد باید از آن آدرس استفاده نمائید. بنابراین هر آدرس اینترنتی یا همان دامنه اینترنتی ( Domain ) در دنیای اینترنت منحصر به فرد بوده و تنها یک نفر یا یک موسسه مالکیت آن را بر عهده دارد. ثبت دامنه ها و مطابقت آنها با استانداردهای بین المللی بر عهده سازمان بین المللی ICON می باشد که در ایالات متحده آمریکا مستقر بوده و البته وظیفه ثبت دامنه از سوی آن به شرکت های خصوصی در سراسر جهان تفویض می گردد. مجموعه تدبیر وب اولین و تنها ارائه کننده 275 پسوند دامنه به صورت کاربری و اعطای نمایندگی به عموم مردم و شرکت ها ، در ایران می باشد.

هاست یا میزبانی ( Host ) :
اما با مشخص شدن آدرس اینترنتی شما ، مخاطبین از طریق دامنه به اسکریپت ( script ) و فایل هایی که شما از پیش برای آنها آماده نموده اید و بر روی یک سرور هاست نموده اید هدایت می شوند. لذا خدمات هاست به معنای نگهداری فایل های وب سایت شما است که بازدید کننده در حین فرآیند مرور وب سایت آنها را بر روی کامپیوتر شخصی خود دانلود و مشاهده می نماید، در واقع اسکریپت هایی که عکس ها و متون یک وب سایت را نیز کنار هم می چینند نیز فرآیند مشابهی را طی می کنند به این ترتیب که پس از دانلود بر روی کامپیوتر شخص به وسیله مرورگر وب ( web browser ) پالایش و قابل نمایش می گردند. از همین روست که هر چه فاصله بین بازدید کننده تا محل هاست فایل ها و اسکریپت ها کوتاه تر باشد با سرعت بالاتری در بازشدن وب سایت روبرو خواهیم بود. به همین ترتیب با توجه به اینکه بیشتر مخاطبین وب سایت های شما احتمالا داخل ایران می باشند، در عموم موارد استفاده از موقعیت ایران در میزبانی ابری می تواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد، هر چند میزبانی ابری پارس پک به گونه ای طراحی شده است که جابجایی اکانت هاست بین موقعیت های مختلف ارائه شده در ایران و اروپا بدون نیاز به کوچکترین تغییرات و ظرف چند دقیقه صورت می پذیرد و این قدرت انتخاب را از پیش برای مدیر وب سایت تا حدود زیادی افزایش داده است.

اسکریپت ( script ) :
نرم افزارهای تحت وب را اصطلاحا اسکریچت می نمائیم به این معنا که قالبیت بارگذاری بر روی یک صفحه وب را دارا می باشند. زبان های مختلفی برای این منظور وجود دارند اما از محبوب ترین آنها بایدبه زبان برنامه نویسی php که تحت لینوکس می باشد و زبان برنامه نویسی asp که تحت ویندوز می باشد اشاره نمائیم. لذا عموم اسکریپت های اینترنتی از این دو زبان برنامه نویسی استفاده می کنند.

وب سایت استاتیک ( static web site ) :
کلمه استاتیک به معنای غیر متجرک و ثابت می باشد و در مفهوم وب به آندسته از سایت هایی گفته می شود که اسکریپت آنها بسادگی قابل تغییر توسط مدیر وب سایت نبوده و نیازمند دانش وب ( html , php, asp ) می باشد و از همین رو تغییر در آنها با سختی و یا بعضا هرگز انجام نمی گیرد تا جای خود را به نسخه بعدی آن وب سایت بدهد. به همین جهت وب سایت های استاتیک را باید نسل گذشته و قدیمی وب دانست.

وب سایت داینامیک ( dynamic web site ) :
کلمه داینامیک به معنای متحرک می باشد و مطابق روند دنیای وب که مبتنی بر تغییر است وب سایت های داینامیک این ویژگی قابل اهمیت را برای صاحبان وب سایت ها فراهم نموده اند که تنها با میزان کمی از دانش وب به سادگی به اعمال تغییرات در وب سایت های خود بپردازند.سیستم مدیریت محتوا ( content management system  ) :سیستم های مدیریت محتوا یا همان cms که بیشتر در میان مخطابین شهرت دارد، مهمترین دلیل شکل گیری وب سایت های داینامیک محسوب می گردند. چرا که ظهور آنها دیگر گروه های طراحی وب زمان خود را صرف نوشتن یک سیستم وب از ابتدا نمی نمایند و تنها به ارتقا و بهبود و یا سفارشی سازی آن وب سایت مطابق با نیاز خود می نمایند، لذا بدین ترتیب بود که هزینه های طراحی وب و زمان ساخت یک وب سایت به شدت کاهش یافت و حتی موجب گردید که بسیاری از افراد با اطلاعات بسیار محدود بتوانند یک وب سایت شخصی به کمک این اسکریپت ها برای خود راه اندازی کنند که این خود یک انقلاب در تاریخ وب محسوب می گردد.

متن باز ( open source ) :
نقش نرم افزار های متن باز در گسترش دنیای وب بدون اغراق غیر قابل انکار است. ظهور سیستم های مدیریت محتوا متن باز همانند جوملا ( joomla ) ، وردپرس ( wordpress ) ، دروپال ( drupal ) ، پرستا شاپ ( prestashop ) ، مجنتو ( magento ) ، اپن کارت ( opencart ) و بسیاری دیگر از نرم افزارهای متن باز سرعت ساخت و مدیرت یک وب سایت را تا حد بی نظیری افزایش داد و بطوری که مشاهده می کنید، هر روزه صدها افزونه با کاربردهای متنوع برای مرتفع نمودن نیاز های گوناگون مدیران وب سایت ها ارائه می گردند و با هدف مخاطب، مدیر وب سایت تنها بخش ناچیزی از هزینه های تولید آن را پرداخت می نماید، در حالیکه نرم افزار متعاقبا در حال توسعه و پشتیبانی تولید کننده قرار دارد. در ارتباط با جنبش نرم افزاهای متن باز به رهبری ریچارد استالمن ( Richard Stallman ) ، پیش از این در بخش مقالات سایت مطالب بسیار زیادی ارائه شده است که علاقمندان برای مطالعه می توانند از آن استفاده نمایند.

linux-hosting-software-tadbirweb

نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتر دارید؟ عدد ۱۰۲ را به ۳۰۰۰۷۸ ارسال نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.